Нема раја без нашега краја

  Свуда прођи али обавезно у Чибутковицу дођи

  Чибутковица је село које се налази поред Ибарске магистрале удаљена 14 километара јужно од Лазаревца према Љигу. Чибутковица је у долини Љига, а између његових притока Оњега и Грабовице. Куће су на присојним страбама побрђа, између којих има неколико долина сеоских потока. Оне чине насеље разређеног типа, које се не дели на изразитије крајеве.

  Земље и шуме.

  Места у којима су њиве и ливаде називају се: Дуга Коса, Црне или Велика Река, Кованлук, Буранијашевица, Злурада, Прва Бара, Међедна Бара, Мравинци, Турски Гроб, Виноградина и Грабовица; испод села су Просине, Макиши и Љиг.

  Сеоска шума је на Церовој Главици, Дугој Коси, Каменитој Коси, Сарићввој Коси, Белој Коси и Камењаку.

  Село

  У селу постоји вртић , школа, црква, дом,фудбалско игралиште, игралиште за мале спортове, базен, два извора минералне воде, пољопривредна апотека, два стоваришта грађевинског материјала, три ресторана,стругаре за дрва.

  Становништво већином ради у рударском басену Колубара и деловима фирми које су везане за Колубару,нешто мало ради у општинским фирмама а веома мало су чисти пољопривредници.Пољопривредом се углавном бавимо као додатан приход.

У селу је до краја деведесетих било дрвопрерђивачко предузеће "Шумадија дрво" које пропало у стечају.

Tелевизија Коперникус је снимила емисију о Чибутковици ако желите можете погледати овде Караван - Чибутковица .

 

 

Карта села,црвено обележен центар села где је дом,школа,вртић,фудбалски терен а црно је обележен извор минералне воде и базен за купање

бројач посета

бројач посета