У селу има два јака извора и то Маџарац код цркве и Бунарина код Црквине. Остали извори су изван насеља. То су ови извори: Барутљива Вода у долини Грабовице, Кисела Вода у Лаковим Ливадама у месту Грабовици и Хајдучка Вода у шуми код Васића Свињца и Житних Јама. Сеоски потоци су: Црне Река или Велика Река, Грабовица или Грабовачки Поток, Ковачица која у Вигњишту постаје од неколико безимених потокоа и Зечевица између Ковачице и Грабовице.

У Чибутковици се налазе два извора минералне воде у народу познате као Кисела вода и Барутљива вода. Кисела вода спада у воде из шкриљаца односно атомских вода и није препоључиво пити више од две чаше дневно,људи који имају низак крвни притисак не треба да је пију јер снижава крвни притисак. Изворна бушотина је 1002 м и температуром 70 степени а на иѕласку температура варира од 20 до 25 степени. У њој има доста сумпора.Поред извора постоји и базен за купање.

 

Барутљива вода је добра за очне инфекције јер смањује сузење очију ,такође је добра за желудац јер смањује киселину у желуцу